perjantai 15. joulukuuta 2023

 JOULUKALENTERI 15.12.2023 

 

LUMIVALKEAA 

 

Muistot tästä kappaleesta ovat tulleet kuoron kautta. Kappaletta lauloimme moni-äänisesti ja se kuulosti todella hienolta! Sitä on myös todella mieluisa laulaa. Kaikkihan toivovat myös valkeaa joulua, jota tässäkin laulussa kaivataan. 

Kappaleen on tehnyt Petri Laaksonen. Hänellä on myös monia muita kauniita lauluja. Musiikkia hän opiskeli Paimion musiikkikoulussa, Turun konservatoriossa, Helsingin konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa. Työuransa hän aloitti Helsingin Laajasalon yläasteen ja lukion musiikinopettajana 1987 ja siirtyi vapaaksi laulajaksi ja säveltäjäksi 1994.  

Laaksosen säveltäjänura alkoi vuonna 1985, kun Sonja Lumme voitti Laaksosen esikoissävelmällä ”Eläköön elämä Suomen euroviisukarsinnat. Vuonna 1987 Laaksonen voitti Eurovision laulukilpailun Suomen karsinnat Virve Rostin esittämällä sävelmällä ”Sata salamaa”.  

Laaksonen julkaisi ensimmäisen albuminsa Täällä Pohjantähden alla vuonna 1994. Levyn nimikkosävelmästä on muodostunut tärkeä osa Laaksosen uraa. Hän sävelsi sen ystävänsä Turkka Malin runoon, jonka tämä oli kirjoittanut jo koulupoikana sinikantiseen vihkoonsa. Laaksonen on tunnettu myös hengellisen musiikin säveltäjänä ja esittäjänä.   

Lumivalkeaa on valmistunut 1997 ja sitä on myyty kultalevyn verran. 

Löytämäni Lauluyhtye Liekin hieno versio tässä teille. Jokainen voi kuitenkin etsiä itselleen mieluisan version monista vaihtoehdoista. 

Anne-Maarit  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti