sunnuntai 3. joulukuuta 2023

 Hei kaikki!

 

Tästä sukumme joulukalenteri taas alkaa. Tänä vuonna aiheenamme on MUISTOJEN JOULULAULUT. Meistä jokainen on omiin luukkuihinsa valinnut itselleen mieluisia, muistoja tuovia joululauluja. Jokaisen muistot ovat tietenkin erilaisia, vaikka laulut olisivat samojakin. Toivottavasti tuomme kalenterillamme iloa, muistoja ja ehkä hitusen tietoakin valitsemistamme joululauluista. 

 

JOULUKALENTERI 1. 12.2023 

 

IT´S BEGINNIG TO LOOK A LOT LIKE CHRISTMAS 

Se on yhdysvaltalaisen Robert Reiniger Meredith Willsonin vuonna 1951 kirjoittama joululaulu.  

On yleinen uskomus Yarmouthissa, Nova Scotiassa, se väittää, että Willson kirjoitti kappaleen oleskellessaan Yarmouthin Grand Hotelissa. On myös mahdollista, että hän sai inspiraationsa Historic Park Inn -hotellista kotikaupungissaan Mason Cityssä, Iowassa. Park Inn Hotel on viimeinen jäljellä oleva hotelli maailmassa, jonka on suunnitellut arkkitehti Frank Lloyd Wright, ja se sijaitsee Mason Cityn keskustassa, josta on näkymät keskuspuistoon. 

Meredith Willson sisällytti kappaleen vuoden 1963 Broadway-musikaaliinsa Here's Love.  

Kappaletta ovat esittäneet monet artistit. Perry Como ja The Fontane Sisters, Mitchell Ayres & His Orchestran kanssa julkaisivat coverinsa kappaleesta 18. syyskuuta 1951, ja siitä tuli yksi kappaleen suurimmista versioista, jota soitetaan edelleen laajalti.  Bing Crosby äänitti version 1. lokakuuta 1951, jota myös soitettiin laajalti. 

Johnny Mathis äänitti kappaleen vuoden 1986 albumilleen Christmas Eve Johnny Mathisin kanssa; tämä versio sai suosiota sen jälkeen, kun se sisällytettiin elokuvaan Home Alone 2: Lost in New York. Kappaletta käytettiin myös vuoden 2004 elokuvassa The Polar Express. 

Pidän kappaleesta, koska se on nostalginen ja siinä on vielä nk. vanhaa henkeä. Yleensä alkuperäiset versiot ovat parhaita, mutta päätin nyt vertailun vuoksi julkaista teille malliksi jotain toisenlaista. 

Itse ihastuin vielä hyvinkin tuoreeseen versioon. Sen esittäjä on Etelä-Korealaisesta poikabändistä nimeltä BTS tunnettu V eli Kim Tae- hyung. 

Olemme kyseistä bändiä kuunnelleet yhdessä erään nuoren neidin kanssa ja olen oppinut pitämään heistä. Osaan jo jopa kaikkien bändinimet. Oikeat nimet ovat vielä minulle hankalia, koska ovat pitkiä, tavutettuja ja useammalla seitsemästä jäsenestä on vielä sama etunimi. V omaa myös todella kauniin äänen nuoreksi mieheksi. 

 

Anne-Maarit 

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti