Sukuseuran säännöt







1 § 
Yhdistyksen nimi on Toikander-Hohti sukuseura r.y., kotipaikka Anjalankoski ja toimialueena koko maa.Yhdistystä kutsutaan jäljempänä seuraksi.

2 § 
Seuran tarkoituksena on selvittää suvun vaiheita ja historiaa, vaalia suvun perinteitä ja edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta jäsenten keskuudessa.

3 § 
Seura pyrkii toteuttamaan tarkoitusperiään
- järjestämällä kokouksia
- keräämällä ja arkistoimalla sukua koskevaa tietoutta
- selvittämällä suvun vaiheita sekä saattamalla tutkimus työn tulokset jäsenten tietoon
- jatkuvasti luetteloimalla suvun jäsenet

4 § 
Seuran jäseniksi voivat liittyä kaikki 18 vuotta täyttäneet, jotka isän tai äidin puolelta kuuluvat sukuun tai ovat avioliiton kautta siihen liittynyt, sekä heidän perheenjäsenensä.

5 § 
Seuran jäsenten tulee suorittaa vuosittain varsinaisen sukukokouksen määräämä jäsenmaksu ja muiden perheenjäsenten perhejäsenmaksu. Hallituksen tulee pitää jäsenluetteloa seuran jäsenistä.

6 § 
Hallituksen esityksestä voi sukukokous kutsua seuran kunniajäseneksi henkilön joka on erityisesti ansioitunut seuran toiminnassa. Kunniajäsen on vapaa jäsenmaksusta.

7 §
Seuran asioita hoitaa hallitus. Hallitus valitaan joka kolmas vuosi pidettävässä sukukokouksessa. Hallitukseen kuuluu 8-12 jäsentä. Hallituksen toimikausi on kolmevuotta. Hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan, varapuheenjohtajan, sekä keskuudestaan tai muista jäsenistä sihteerin, rahastonhoitajan, sekä seuralle muut tarpeelliset toimihenkilöt
.
Hallituksen puheenjohtaa kutsutaan myös sukuseuran esimieheksi ja varapuheenjohtaa myös varaesimieheksi.Hallitus on päätösvaltainen, kun seuran esimies tai varaesimies sekä vähintään puolet jäsenistä on saapuvilla. Päätökset tehdään yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni. Hallituksen kokouksista on pidettävä päätöspöytäkirjaa.

8 § 
Hallitus voi keskuudestaan tai muista sukuseuran jäsenistä asettaa toimikuntia erityisten tehtävien hoitamista varten.

9 § 
Seuran nimen kirjoittavat esimies tai varaesimies yhdessä tahi jompikumpi yhdessä seuran sihteerin tai rahastonhoitajan kanssa.

10 § 
Seura voi toimintansa tukemista varten ottaa vastaan testamentattua tahi lahjoitettua omaisuutta, perustaa rahastoja, sekä asianomaisella luvalla järjestää arpajaisia ja keräyksiä. Seura voi myös omistaa toimintansa kannalta tarpeellisia kiinteistöjä.

11 § 
Sukuseuran tilit päätetään kalenterivuosittain. Ne on annetteva tilintarkastajille tarkastettevaksi viimeistään seuraavan maaliskuun aikana. Tilintarkastajien lausunto tilien ja seuran hallinnon tarkastuksesta on annettava hallitukselle viimeistään seuraavan toukokuun aikana.

12 § 
Seuran varsinainen sukukokous pidetään joka kolmas vuosi kesä-elokuussa hallituksen kutsusta sen määräämässä paikassa ja määräämänä aikana. Kokouksesta on ilmoitettava seuran jäsenille vähintään neljä viikkoa aikaisemmin kutsulla, joka on julkaistu valtakunnallisessa sanomalehdessä tai annettu tiedoksi kirjeellä.
Ylimääräiseen sukukokoukseen kutsutaan seuran jäsenet hallituksen toimesta sanomalehti-ilmoituksella tai kirjeellä vähintään kaksi viikkoa ennen kokousta.

13 § 
Sukukokoukselle valitaan puheenjohtaja ja sihteeri sekä kaksi pöytäkirjantarkastajaa.
Varsinaisessa sukukokouksessa päätetään seuraavista asioista:
-hyväksytään edellisen toimikauden toimintakertomus
-hyväksytään edellisen toimikauden tilit ja päätetään vastuuvapauden myöntämisestä tilivelvollisille
-vahvistetaan hallituksen laatima alkaneen toimikauden toimintasuunnitelma ja talousarvio
-valitaan hallituksen jäsenet
-valitaan kaksi varsinaista tilintarkastajaa ja kaksi varatilintarkastajaa
-päätetään jäsenmaksun suuruudesta
-päätetään muista kokouskutsussa mainituista asioista

14 § 
Sukukokouksessa on jokaisella seuran jäsenellä yhtäläinen äänioikeus. Äänten mennessä tasan määrää kokouksen puheenjohtajan ääni.

15 §
Päätös sääntöjen muuttamisesta tai seuran purkamisesta voidaan tehdä vain, jos siitä on kokouskutsussa ilmoitettu.
Päätös sääntöjen muuttamisesta edellyttää, että sitä on kannattanut vähintään 2/3 annetuista äänistä.
Sukuseuran purkamista koskevan päätöksen tekemiseen vaaditaan 2/3 äänten enemmistö kahdessa peräkkäisessä kokouksessa, jotka pidetään vähintään kahden kuukauden väliajoin.

16 § 
Jos sukuseura purkautuu, viimeisessä sukukokouksessa on päätettävä seuran omaisuuden käyttämisestä seuran tarkoitusperiä edistävällä tavalla ja luovuttamalla arkistot esimerkiksi Suomen Sukututkimusseuralle.

17 § 
Muilta osin noudatetaan yhdistyslain voimassa olevia säännöksiä.