perjantai 24. joulukuuta 2021

 


C.S. Lewisin kirjassa ’Velho ja leijona’ kerrotaan Narnian maasta, jonka velho on kironnut niin, että siellä on aina talvi muttei koskaan joulu. Meillä toki on fyysisesti joulu, ei ehkä tänäkään vuonna aivan sellainen kuin toivottiin, mutta joulu kuitenkin, ja talvikin, luminen ja perinteinen aivan Suomen lounaisinta nipukkaa lukuun ottamatta, niille, jotka sellaisesta haaveilevat (itse tunnustaudun hiukan punastellen lumen vihaajaksi).

Koronan kanssa kuitenkin talvi näyttää vain jatkuvan ja jatkuvan, eikä joulua, saati kevättä tunnu tulevan. Jos vuosi 2020 sujui sisulla ja uuden opettelussa, vuosi 2021 on mennyt sitten enemmän mitä välii -hengessä sinnitellen, joten rauha ja lepo, sekä palaaminen merkityksellisten asioiden ääreen tulee tänä vuonna enemmän kuin tarpeeseen. Hyvä tahto ja armollisuus itseä ja muita kohtaan ovat aineettomista joululahjoista arvokkaimmat tänäkin jouluna riippumatta siitä missä ja kenen kanssa ihminen tämän joulun 2021 viettää.

Viimevuotisessa puheenjohtajan joulutervehdyksessäni toivottelin paljon parempaa uutta vuotta, muttei se nyt ihan niin mennyt, toivottavasti tällä kertaa kuitenkin menee.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille suvun jäsenille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti